Startpagina Actueel

KWS uit kritiek op officiële maïsproeven

KWS Benelux is misnoegd over de proefveldwerking voor maïs in 2018. “Ondanks de abnormale droogte werden de maïspercelen van CIPF en LCV niet beregend. Ze werden bovendien te laat geoogst. Het leverde waardeloze cijfers op voor de telers, maar toch werden de resultaten gepubliceerd”, stelt directeur Jan Bakker boos.

Jaarlijks worden heel wat maïsrassen in veldproeven getest door diverse Vlaamse onderzoeksinstellingen. Het VARMABEL-netwerk verenigt de maïsrassenproeven uitgevoerd door het CIPF en het LCV. In het moeilijke teeltjaar 2018 waren de resultaten van de maïsrassen allesbehalve rooskleurig. Volgens KWS-topman Jan Bakker heeft dit grotendeels te maken met een slechte aanpak binnen de proefveldwerking. “Wat de praktijk ervaart, zien we niet in de rassenlijstcijfers. Dit betekent dat de proefveldwerking niet in orde is.”

Beregenen was...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Provincies zetten Korte Keten in de kijker met spaarkaartactie

Korte Keten De Vlaamse provincies sloegen dit jaar de handen in elkaar om een spaarkaartactie in het kader van de Week van de Korte Keten te organiseren. Daarmee kunnen korte keten-producenten hun klanten de weg wijzen naar elkaar. Daarnaast zet elke provincie nog eens op haar eigen manier de korte keten in de kijker.
Meer artikelen bekijken