Startpagina Granen

Lagere bladluisdruk in wintergranen

De bladluisaantallen zijn door de winter sterk verminderd. Hier en daar worden in beperkte mate bladluizen waargenomen. De situatie is perceelsafhankelijk, maar percelen met een grote aantasting in het najaar hebben kans op aanwezigheid van bladluizen. Op het einde van de winter wordt een bladluisbehandeling aanbevolen vanaf het ogenblik dat er levende bladluizen aanwezig zijn, ongeacht hun aantal. In de tolerante wintergerstvariëteiten moet niet behandeld worden.

In de week van 18 maart werd door het LCG een stand van zaken van de bladluisdruk in de wintergranen opgemaakt. De tellingen werden uitgevoerd in West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant en Limburg en omvatten 19 waarnemingen in wintergerst, 25 waarnemingen in wintertarwe en één waarneming in spelt.

In de behandeldepercelen wintergerst...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Granen

Wintergranen: stadium voor T2-behandeling bereikt

Granen Op verschillende percelen is het gewasstadium voor T2-behandeling om het laatste blad en aar te beschermen bereikt. De behandelingsdrempel voor bladseptoria wordt vaker bereikt. Bruine roest breidt net als gele roest verder uit. Dat meldt het Landbouwcentrum Granen (LCG) op basis van de waarnemingen op 21 en 22 mei.
Meer artikelen bekijken