Startpagina Aardappelen

Medestichter Agristo overlijdt na ongeval met koets

Luc Raes, die in 1986 aardappelverwerker Agristo oprichtte met zakenpartner Antoon Wallays, kwam woensdag 19 juni jammerlijk om het leven bij een ongeval met paardenkoetsen in de Ardennen. Dochter Hannelore Raes nam vorig jaar de leiding over het bedrijf over, samen met de zoon van Antoon Wallays.

Eén van de twee oprichters van de Harelbeekse aardappelgigant Agristo, Luc Raes, kwam woensdagavond om het leven tijdens een tocht met paardenkoetsen in de Ardennen. Hij was 67 jaar. Vorig jaar al hadden hij en zakenpartner Antoon Wallays de leiding over het bedrijf overgedragen aan de volgende generatie, Raes’ dochter Hannelore en Wallays’ zoon Filip.

Sinds de oprichting van Agristo in 1986 is de productiecapaciteit sterk uitgebreid. In 2001 nam het bedrijf uit Harelbeke een fabriek in het Nederlandse Tilburg over, in 2011 volgde ook Willequet N.V....

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Aardappelen

Belgapomprijs vlakt terug af na stijging

Aardappelen Vorige week steeg de Belgapom-notering voor de eerste keer sinds februari. Deze week blijft de prijsnotering voor de rassen Fontane en Challenger dezelfde als vorige week, 400 euro/ton (zonder btw).
Meer artikelen bekijken