Startpagina Veeteelt

Vegagressie: “In vergelijking met Nederland blijft het bij ons voorlopig nog rustig”

Begin deze zomer ging journaliste Caroline van der Plas van het Nederlandse tijdschrift ‘Pig Business’ aan de haal met de Gouden Greep. Deze prijs voor de beste journalistieke productie in de land- en tuinbouw kreeg ze voor haar artikelenreeks rond ‘vegagressie’, waarmee ze de opmars van agressieve dierenactivisten en -extremisten aankaart. “In vergelijking met Nederland blijft het bij ons voorlopig nog rustig”, zegt ABS-woordvoerder en varkensboer Bart Vergote.

D e laatste jaren staan landbouwers en dierenrechtenactivisten lijnrecht tegenover elkaar. Terwijl de meerderheid van de veehouders alles in het werk stelt om dieren zo goed mogelijk te behandelen, houden dierenrechtenorganisaties elke beweging nauwlettend in de gaten. Niet alleen (sociale) media zijn regelmatig het toneelspel tussen beide partijen. Sommige activisten begeven zich ook vaker op het terrein van de veehouders, wat tot...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Veeteelt

Kraamstalindex zorgt effectief voor betere prestaties in de kraamstal

Varkens Uit onderzoek van de KU Leuven blijkt dat de introductie van de kraamstalindex binnen de Vlaamse Piétrain Fokkerij (VPF) effectief geleid heeft tot betere prestaties in de kraamstal. Zowel in de eigen bedrijven van de VPF als binnen de ILVO-testwerking eindberen nam de vitaliteit van biggen toe tussen 2019 en 2023, terwijl erfelijke gebreken en sterfte afnamen.
Meer artikelen bekijken