Startpagina Gebouwen

Droogstaande koeien vergden een eigen plek

Wanneer je een nieuwe stal bouwt moet je heel wat keuzes maken. De familie Snels uit Hoogstraten wist goed wat hun wensen en vereisten waren bij de bouw van hun nieuwe stal. Er moest namelijk veel aandacht gaan naar een optimaal klimaat én naar dierenwelzijn. Wij gingen kijken.

Het melkveebedrijf van de familie Snels groeide de voorbije 10 jaar fors uit. Beide zonen stapten immers mee in het bedrijf. De melkveestapel telt vandaag 700 koeien.

Van 40 naar 700 koeien

Paul (48) en Marleen (49) boeren hier al sinds 1992. “We namen het bedrijf toen over van mijn ouders”, vertelt Paul. “Het was een typisch gemengd bedrijf met een veertigtal koeien met een quotum van 200.000 l, ongeveer 60 witblauwe...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Gebouwen

CBgroep installeert ook rund- en pluimverluchters

Actueel Enkele maanden geleden installeerde de CBgroep een eerste Rundverluchter of een luchtwasinstallatie op een rundveestal. “Onze bekende kwaliteitsvolle technieken zuiveren zo niet alleen al 10-tal jaren de ammoniakuitstoot van vele varkens, maar ook van rundvee”, zegt Stijn Crombez van CBgroep. Het bedrijf installeert ook verluchters op pluimveestallen.
Meer artikelen bekijken