Startpagina Actueel

Martin Bacquaert:’Wijn maken is geen gemakkelijk geldgewin’

Of het nu in het gerenommeerde restaurant Pure C in Cadzand is, op de Belgische ambassade in Indonesië of zelfs diep in een dorre, Afrikaanse woestijn: de wijnen van het West-Vlaamse wijndomein Entre-Deux-Monts zijn telkens weer een gelukzalige streling voor de smaakpapillen. Eigenaar en bezieler Martin Bacquaert praat als zijn wijn: fruitig, vol aroma’s, verrassend, gevat en doortastend. “Wie denkt dat er met wijn maken op korte termijn veel geld te verdienen is, heeft het verkeerd.

Entre-Deux-Monts. Niet alleen de naam is heerlijk idyllisch en smaakt naar meer. De Franse naam verwijst ook perfect naar waar het meest bekende wijndomein van West-Vlaanderen ligt: op enkele kilometers van de Franse grens, en pal tussen twee bergen: tussen de Rodeberg en de Zwarteberg in Westouter (Heuvelland). De familie Bacquaert staat in de Vlaamse Ardennen Heuvelland synoniem voor bier en wijn. Entre-Deux-Monts staat garant voor expertise, toewijding en vooral een generatielange passie voor – eerst bier en later – wijn....

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Meer artikelen bekijken