Startpagina Actueel

‘LEADER’ subsidieert bij jouw project voor het platteland

Heb jij een vernieuwend idee dat het platteland versterkt? Dan kan het subsidieprogramma ‘LEADER’ je een financieel duwtje in de rug geven. Er is bijna 1,2 miljoen euro beschikbaar gesteld voor plattelandsprojecten in 31 Antwerpse gemeenten. Tot eind januari kan je een aanvraag indienen voor deze plattelandssubsidies.

LEADER-projecten hebben voornamelijk een agrarische focus, verbinden partners en verschillende sectoren met elkaar en vinden plaats in minstens 1 van de 31 deelnemende gemeenten in provincie Antwerpen. Zowel gemeentebesturen als verenigingen of organisaties maar ook ondernemers en landbouwers komen ervoor in aanmerking.

“De voorbije 5 jaar konden in de provincie Antwerpen al 78 LEADER-projecten rekenen op een LEADER-subsidie. Die projecten waren zeer uiteenlopend van aard, maar hadden toch een aantal dingen gemeen.“ verklaart Kathleen Helsen, gedeputeerde voor Plattelandsbeleid en voorzitter van LEADER Provincie Antwerpen. “Zo werken er altijd verschillende partners samen aan een project. Goede projecten liggen op een kruispunt van verschillende beleidsdomeinen, maar het aspect land- of tuinbouw is er wel meestal bij betrokken. Ze moeten voor hun regio ook vernieuwend zijn en vooral...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Meer artikelen bekijken