Startpagina Akkerbouw

Vijf nieuwe streekproducten

Drie maal per jaar neemt de Beoordelingscommissie Vlaamse Streekproducten de erkenningsaanvragen voor traditionele Vlaamse streekproducten onder de loep. De eerste ronde van 2017 levert vijf erkenningen op: grotchampignons uit Riemst, Limburgse leverworst, Oostendse zeebeschuit, Halse krotten en geutelingen.

De uiteindelijke toekenning gebeurt door de sectorgroep Streekproducten van VLAM (Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing). Volgens het centrum betekent de erkenning een grote waardering omwille van de gegarandeerde autheniticiteit. Het instandhouden van traditionele productiemethodes en het gebruik van producten uit eigen streek spreekt mensen aan, klinkt het nog.

Dirk Jackers uit Kanne in Riemst kweekt de erkende grotchampignons. Aan het einde van de zomer begint de voorbereiding van de gangen waar hij zal kweken. Na een...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Akkerbouw

Van teelt tot textiel: hennep als duurzaam gewas

Akkerbouw Praktijkpunt Landbouw, Inagro en HOGENT AgroFoodNature onderzoeken of de teelt van textielhennep praktisch haalbaar en rendabel is voor Vlaamse landbouwers in het EIP-project HempFarmers. Ze begeleiden geïnteresseerde landbouwers tijdens de teelt, oogst en roting en zetten ook in op ketenvorming. Ze linken landbouwers aan verwerkers en bepalen de economische haalbaarheid en randvoorwaarden.
Meer artikelen bekijken