Startpagina Agro-Expo

Vlaamse Piétrain Fokkerij lanceert de kraamstalindex

De kraamstalindex is een nieuwe tool om de vitaliteit te verhogen en erfelijke gebreken te reduceren via de eindbeerkeuze. Fokkerijorganisatie Vlaamse Piétrain Fokkerij presenteert deze nieuwigheid tijdens Agro Expo.

De Vlaamse Piétrain Fokkerij (VPF) is continu bezig met het verbeteren van de genetica van de meest ingezette eindbeer in Vlaanderen.

Eind 2015 startte VPF daarom met het registreren van de prestaties van gekruiste nakomelingen in de kraamstal. Jaarlijks worden ongeveer 2.000 worpen gescoord van iets meer dan 300 veelbelovende Piétrain-eindberen. Deze worpen worden geëvalueerd op vitaliteit, uniformiteit, het aantal levend en dood geboren biggen, uitval en gebreken als balbreuken en zwemmers....

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Agro-Expo

Debat prijsvorming en uitdagingen in de pluimvee- en varkenshouderij

Agro-Expo Agro-Expo in Roeselare mag terugblikken op een topeditie, met maar liefst 18.000 bezoekers op 3 dagen tijd. En ook naast de beursvloer was er het een en ander te beleven. Zo was er op 29 januari een debat over de prijsvorming en uitdagingen in de pluimvee- en varkenshouderij. De verschillen tussen beide sectoren zijn groot, maar de uitdagingen zijn dezelfde.
Meer artikelen bekijken