Startpagina Covid 19

ABS: door Covid-19 cashproblemen op boerenerf

Het Algemeen Boerensyndicaat (ABS) ziet landbouwers op vrij korte termijn in cashproblemen komen. Hoewel de bedrijven ondanks de coronacrisis wel door kunnen draaien, zijn door de malaise economisch prijzen voor onder meer vlees, melkpoeder, aardappelen en suiker op internationale markten rap aan het dalen. ABS vraagt banken daarom soepel om te gaan met vragen tot uitstel van betalingen.

ABS is ook bezorgd over het aanbod seizoenarbeiders. De fruitsector en de aspergeteelt komen nu heel snel op gang zal komen en ook het plantseizoen van zomergroenten staat voor de deur. Heel wat Oost-Europese seizoenarbeiders willen terug naar huis, maar de mogelijkheid wordt nu wel geboden om de arbeidstijd te verlengen met nog eens 65 dagen.

Met een verdere verstrenging van de Corona-maatregelen in België op komst vraagt het ABS ook om, net zoals in Frankrijk en in lijn met de eerdere communicatie vanuit de Europese Commissie, alles wat gerelateerd...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Covid 19

Covid-uitbraak zet China aan tot extra toezicht van diepvriesvoedsel

Covid 19 De recente heropleving van Covid-19 in China zet de invoer van diepgevroren voedsel opnieuw onder intensief toezicht, melden Chinese media. De Chinese autoriteiten zijn daartoe overgegaan op basis van de veronderstelling dat het mogelijk is om het virus op te lopen via voedselverpakkingen.
Meer artikelen bekijken