Startpagina Actueel

Oppervlakte suikerbieten daalt in ons land met 8%, areaal aardappelen stijgt met 5%

De landbouwoppervlakte in België is gestegen met 2.628 ha (+0,19%) en omvat 1.358.705 ha. Opvallend is het verder dalend areaal suikerbieten, de totale oppervlakte aardappelen is bijna met 10 % gestegen. Dat blijkt uit de landbouwcijfers 2019 van StatBel, de Belgische dienst voor Statistiek.

35% van de landbouwoppervlakte bestaat uit blijvend grasland. De graanteelten nemen 23% van de landbouwoppervlakte in beslag en de voedergewassen 21%. De graanteelten stegen met 2,8% (+ 8.591 ha). Vooral de oppervlaktes van wintergranen (wintertarwe en wintergerst) zijn gestegen (+5,7% in België of +12.694 ha).

In Vlaanderen wordt de stijging van de wintergranen teniet gedaan door de daling van de oppervlakte korrelmaïs (-10,95% of -5.291 ha). De totale oppervlakte korrelmaïs en voedermaïs daalde met bijna 8.200 ha in Vlaanderen, terwijl ze in...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Bioweek geopend op tuinbouwbedrijf Barver in Rumst

Actueel Van 1 tot 9 juni vindt de Bioweek plaats in heel België. Doel daarvan is om het bewustzijn rond bio te vergroten bij de consument door de voordelen van biologische voeding en productie te belichten. De opening van de Bioweek vond plaats op glastuinbouwbedrijf Barver in Rumst.
Meer artikelen bekijken