Startpagina Actueel

ILVO-topman Joris Relaes (op beurs in Parijs, nog voor coronacrisis): ‘Hoe kunnen we de positie van landbouwers versterken?’

De coronacrisis zet heel zware druk op onze landbouw. Ook het onderzoek moet zich aanpassen. Een ruime delegatie, onder andere van ILVO en landbouworganisaties, zou eerstdaags naar Amerika vliegen om de tentoonstelling ‘The countryside, the future’ te bezoeken. “De meest baanbrekende en vernieuwende evoluties zullen zich afspelen op het platteland en niét in de stad”, zegt ILVO-topman Joris Relaes. Door de coronacrisis gaat ook echter deze vlieger niet op.

De professioneel hoogstaande en hoog aangeschreven beurs SIA, van 22 februari tot en met 1 maart in Parijs, was de laatste grote internationale landbouwbeurs vooraleer de coronacrisis in alle hevigheid losbarstte. In de Paris Expo Porte de Versailles leek nog geen vuiltje aan de lucht. Professionelen en sprekers uit de hele landbouwwereld ontmoetten elkaar in een hartelijke sfeer en er leek - hoewel corona al in China lelijk huishield - minstens in Europa nog geen pandemie.

Toeval of niet, op dat...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Meer artikelen bekijken