Startpagina Covid 19

Belgapom: situatie van de aardappelverwerking verergert met de dag

De situatie in de Belgische aardappelverwerkende industrie verergert met de dag, aldus secretaris-generaal Romain Cools van Belgapom. De verkoop aan horeca ligt stil en in de supermarkten lijkt het hamsteren over te gaan. “De gekochte voedingswaren moeten ook geconsumeerd worden en de impact van de crisis begint ook het gezinsinkomen te raken.” Veel overaanbod aan aardappelen wordt richting het diepvrieskanaal gestuurd, maar hier raakt de opslag vol.

Volgens Cools zijn er grote verschillen tussen de diverse takken van de aardappelhandel en –verwerking. De versmarkt van verpakte aardappelen draaide bij de aanvang van de crisis volop, mede als gevolg van het hamstergedrag van de eerste weken van deze coronacrisis. Intussen zijn de activiteiten weer naar een normaal niveau teruggebracht.

De gekochte voedingswaren moeten ook geconsumeerd worden en de impact van de crisis begint ook het gezinsinkomen te raken. Cools benadrukt dat de extra inspanningen – zoals het draaien van overuren en weekendwerk-...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Covid 19

Covid-uitbraak zet China aan tot extra toezicht van diepvriesvoedsel

Covid 19 De recente heropleving van Covid-19 in China zet de invoer van diepgevroren voedsel opnieuw onder intensief toezicht, melden Chinese media. De Chinese autoriteiten zijn daartoe overgegaan op basis van de veronderstelling dat het mogelijk is om het virus op te lopen via voedselverpakkingen.
Meer artikelen bekijken