Startpagina Covid 19

Tot 750.000 ton aardappelen hebben straks geen bestemming

Belgische aardappeltelers blijven straks misschien met 750.000 ton aardappelen blijven zitten. Dat vreest Belpotato. De economische schade is dan circa 125 miljoen euro. Verreweg de meeste aardappelen die straks geen bestemming hebben, zijn vrije aardappelen. Voor het aankomend seizoen wordt gemaand tot voorzichtigheid: er zullen aardappelen nodig zijn, maar het seizoen zal alvast een paar maanden korter zijn.

Vandaag overlegden vertegenwoordigers van alle schakels in de aardappelketen over de gevolgen van de coronacrisis. De conclusie is dat de sector op 1 augustus met een enorme kater zou kunnen zitten. De telers nog het meest. De industrie kan contractaardappelen die het niet direct verkocht krijgt nog deels naar het diepvriessegment sturen. Langdurig opslaan dus. Dat is voor telers met vrije aardappelen geen optie.

“De industrie zet alles op alles om gecontracteerde aardappelen te verwerken”, zegt...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Covid 19

Covid-uitbraak zet China aan tot extra toezicht van diepvriesvoedsel

Covid 19 De recente heropleving van Covid-19 in China zet de invoer van diepgevroren voedsel opnieuw onder intensief toezicht, melden Chinese media. De Chinese autoriteiten zijn daartoe overgegaan op basis van de veronderstelling dat het mogelijk is om het virus op te lopen via voedselverpakkingen.
Meer artikelen bekijken