Startpagina Covid 19

Stefaan Verhelle (’t Munckenei): ‘Iedereen waardeert weer onze kakelverse eieren’

Goed nieuws, het mag ook eens in deze crisis. Leghennenbedrijven zien de consumptie van eieren verder toenemen. Er is echter ook een ‘maar’. “Indien er vogelgriep zou uitbreken heeft de sector schrik dat de consument die aan corona koppelt”, duidt Stefaan Verhelle van ‘t Munckenei in Wingene.

In het pakstation van ‘t Munckenei en de Kloosterbeekhoeve in Zwevezele is het razend druk. Medewerkers lopen af en aan om de kakelverse scharreleieren te sorteren en te verpakken. “Door het gewijzigde aankoopgedrag worden véél meer eieren in de grootwarenhuizen verkocht”, zegt Stefaan Verhelle tussen het drukke mail- en telefoonverkeer door.

“Leveringen aan grossiers die verkopen aan groothandels die aan restaurants en horeca leveren, vallen wel weg. Maar het...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Covid 19

Covid-uitbraak zet China aan tot extra toezicht van diepvriesvoedsel

Covid 19 De recente heropleving van Covid-19 in China zet de invoer van diepgevroren voedsel opnieuw onder intensief toezicht, melden Chinese media. De Chinese autoriteiten zijn daartoe overgegaan op basis van de veronderstelling dat het mogelijk is om het virus op te lopen via voedselverpakkingen.
Meer artikelen bekijken