Startpagina Covid 19

AVBS hekelt houding bloemenwinkels, ontkent voorkeursbehandeling Aveve

De Vlaamse sierteelt pleit voor een zo snel mogelijke opening van alle tuincentra, maar ook bloemenwinkels. Ze staan voor de drukste periode van het jaar, aldus secretaris Pieter Van Oost van sectororganisatie AVBS. De organisatie startte een actie waarbij telers rode vlaggen uitgangen. “Het hele jaar hebben ze gewerkt aan bloemen en planten die binnen enkele maanden moeten worden verkocht.” Van Oost laakt de suggestie dat Aveve door de wetgever is bevoordeeld.

In België mogen alleen tuincentra die een bepaald percentage van hun omzet met voeding realiseren, nog bloemen en planten verkopen. Twee bekende ketens die voldoen aan deze eis, zijn Aveve en Horta. Aveve telt circa 250 winkels en Horta 50. Maar er zijn ook anderen, benadrukt Van Oost, zoals de Intratuin in Wezegem. Aveve is onderdeel van Boerenbond en dat levert controverse op, merkt hij.

“Bij een deel van de achterban bestaat de verkeerde perceptie dat Aveve bewust bevoordeeld is. Dat is niet zo....

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Covid 19

Covid-uitbraak zet China aan tot extra toezicht van diepvriesvoedsel

Covid 19 De recente heropleving van Covid-19 in China zet de invoer van diepgevroren voedsel opnieuw onder intensief toezicht, melden Chinese media. De Chinese autoriteiten zijn daartoe overgegaan op basis van de veronderstelling dat het mogelijk is om het virus op te lopen via voedselverpakkingen.
Meer artikelen bekijken