Startpagina Covid 19

Franse bedrijven maken vanwege Covid-19 volledige gezichtsschermen

Een serie bedrijven in Frankrijk zet zijn 3D-printers in om volledige gezichtsschermen te leveren aan medisch personeel. Zo ook Massey Ferguson, dat de schermen maakt in haar fabriek in Beauvais in Opper-Frankrijk. Met het maken van gezichtsschermen beantwoorden bedrijven aan de oproep om tekorten in de zorg te helpen oplossen. Andere bedrijven die dat doen zijn onder meer BASF, Solvay en zuivelbedrijf Lactalis.

De oproep is afkomstig van de speciaal vanwege de crisis opgerichte Franse NGO "Les Visières de l'Espoir" oftewel “Viezieren van hoop”. De NGO is een initiatief van 3DNatives.com. Het is een website die in het Frans, Engels, Spaans en Duits informatie verstrekt over de mogelijkheden van 3D-printen. In totaal 94 ziekenhuizen en klinieken hebben op dit moment 13.000 gezichtsschermen nodig. Franse fabrieken wordt gevraagd hun capaciteit in te zetten, en krijgen daarbij advies over hoe geschikte gezichtsschermen – soms ook wel gezichtsschilden genoemd - te maken....

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Covid 19

Covid-uitbraak zet China aan tot extra toezicht van diepvriesvoedsel

Covid 19 De recente heropleving van Covid-19 in China zet de invoer van diepgevroren voedsel opnieuw onder intensief toezicht, melden Chinese media. De Chinese autoriteiten zijn daartoe overgegaan op basis van de veronderstelling dat het mogelijk is om het virus op te lopen via voedselverpakkingen.
Meer artikelen bekijken