Startpagina Covid 19

Coronavirus en olieprijsschok drukken graanprijzen

De graanprijs bij ons wordt door grote ontwikkelingen wereldwijd omlaag getrokken. De coronacrisis maakt dat internationaal beleggers bezorgd over risico’s hun geld terugtrekken uit grondstofmarkten. Ondertussen is door de malaise ook de internationale oliemarkt in elkaar geklapt. Dat zegt marktanalist Casper Burgering van ABN Amro. Sinds de escalatie op 20 januari tot en met half maart zijn de graanprijzen met gemiddeld 13% gedaald.

Voor de analyse kijkt ABN Amro vooral naar de termijnmarkt in Chicago, die toch de mondiale graadmeter, en die zich met wat vertraging doorvertaald in prijzen dichter bij huis. Als we kijken naar de Fegra-prijzen voor ons land, dan is de prijs voor Belgische maïs een week lang stabiel gebleven op 158 euro per ton. De prijs voor gerst is gedaald en voor standaardtarwe op weekbasis licht gestegen tot, op vrijdag, 168,50 euro per ton.

De daling op de termijnmarkt in Chicago is weliswaar fors, maar is nog relatief mild ten opzichte van andere...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Covid 19

Covid-uitbraak zet China aan tot extra toezicht van diepvriesvoedsel

Covid 19 De recente heropleving van Covid-19 in China zet de invoer van diepgevroren voedsel opnieuw onder intensief toezicht, melden Chinese media. De Chinese autoriteiten zijn daartoe overgegaan op basis van de veronderstelling dat het mogelijk is om het virus op te lopen via voedselverpakkingen.
Meer artikelen bekijken