Startpagina Covid 19

De coronacrisis geeft verkoop via korte keten de grote ‘boost’ die er voorbije jaren niet was

Voor de derde keer zouden de provincies, de VLAM, Vlaanderen en het Steunpunt Korte Keten van zaterdag 6 juni tot en met zondag 14 juni de Week van de Korte Keten organiseren. Of die ook effectief doorgaat, is door de coronacrisis nog onduidelijk. De coronacrisis geeft de verkoop via de korte keten wel een grote boost, die er de voorbije jaren beduidend minder was. Dat blijkt uit een eerder VLAM-rapport.

Door de coronacrisis is de verkoop via de korte keten de voorbije weken bijzonder sterk toegenomen, en dat is uitstekend nieuws. Die korte keten telt alsmaar meer aanbodsvormen: automaten op de hoeve, boerenmarkten, buurderijen, groenteabonnementen, voedselteams, CSA-initiatieven, hoevewinkels…

VLAM-rapport

In een rapport van Gfk Belgium (VLAM, oktober 2018, dat het aankoopgedrag voor thuisverbruik volgt bij bijna 2....

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Covid 19

Covid-uitbraak zet China aan tot extra toezicht van diepvriesvoedsel

Covid 19 De recente heropleving van Covid-19 in China zet de invoer van diepgevroren voedsel opnieuw onder intensief toezicht, melden Chinese media. De Chinese autoriteiten zijn daartoe overgegaan op basis van de veronderstelling dat het mogelijk is om het virus op te lopen via voedselverpakkingen.
Meer artikelen bekijken