Startpagina Covid 19

Europese Commissie zet licht op groen voor extra steun aan landbouw en voedselverwerking

Europese lidstaten kunnen landbouwers dit jaar eenmalig tot 5.000 euro uit het EU-fonds voor plattelandsontwikkeling geven om de verliezen als gevolg van de coronacrisis te compenseren. Voor kleine en middelgrote voedselverwerkende bedrijven gaat het om een bedrag tot 50.000 euro. De Europese Commissie zette het licht daarvoor op groen.

Eerder kregen de zuivel- en vleessector al de tijdelijke toelating om producten tot zes maanden op te slaan in koelhuizen. Melkproducenten kregen daarnaast de toestemming om afspraken te maken over de omvang van de productie en voor bloemen en aardappelen komt er een opkoopregeling.

Daarbovenop stelt de Europese Commissie nu voor om lidstaten die een deel van het hen toegewezen bedrag uit het EU-landbouwfonds nog niet hebben uitgegeven, toe te laten dat geld te gebruiken om landbouw- en...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Covid 19

Covid-uitbraak zet China aan tot extra toezicht van diepvriesvoedsel

Covid 19 De recente heropleving van Covid-19 in China zet de invoer van diepgevroren voedsel opnieuw onder intensief toezicht, melden Chinese media. De Chinese autoriteiten zijn daartoe overgegaan op basis van de veronderstelling dat het mogelijk is om het virus op te lopen via voedselverpakkingen.
Meer artikelen bekijken