Startpagina Covid 19

Moederdag... azalea-teler Filip Goossens ziet ruim 35.000 azalea’s verpieteren

De bloemisterijen blijven waarschijnlijk gesloten tot net na Moederdag. Zelfs als ze toch eerder open mogen, is het voor de handel te laat de winkels nog te bevoorraden. Voor veel bloemen- en plantentelers is het seizoen catastrofaal te noemen. Azalea-kweker Filip Goossens uit De Pinte ziet 35.000 tot compost verworden. “Ik heb 3.000 stuks van de frigo naar de serre overgebracht, maar eigenlijk is daar ook nog geen afnemer voor.”

Een slagveld, anders kunnen we de situatie in een groot deel van de sierteelt niet omschrijven. Planten voor in de tuin worden inmiddels wel weer verkocht, omdat de tuincentra geopend zijn. Maar telers van snijbloemen en bloeiende groene planten kunnen hun product niet of nauwelijks kwijt door de sluiting van bloemisterijen. Pasen ging al verloren en eigenlijk Moederdag ook. Een voorstel vanuit de vereniging van bloemisterijen om afhaalpunten toe te staan, werd door de Vlaamse regering verworpen.

Het plan van Vlaams minister-president Jan Jambon om...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Covid 19

Covid-uitbraak zet China aan tot extra toezicht van diepvriesvoedsel

Covid 19 De recente heropleving van Covid-19 in China zet de invoer van diepgevroren voedsel opnieuw onder intensief toezicht, melden Chinese media. De Chinese autoriteiten zijn daartoe overgegaan op basis van de veronderstelling dat het mogelijk is om het virus op te lopen via voedselverpakkingen.
Meer artikelen bekijken