Startpagina Veeteelt

Mosa Meat pioniert: eerste kweekvlees in 2022 op de markt

Een hamburger zonder dieren te hoeven doden, en met mogelijk een kleinere ecologische voetafdruk. Dat is waar Mosa Meat voor staat, en waar ze ook op zullen inzetten bij de verkoop van hun eerste product. Het eerste product zal in 2022 verkrijgbaar zijn in enkele restaurants.

Het idee van kweekvlees is niet nieuw. Winston Churchill schreef nog voor hij premier van het Verenigd Koninkrijk werd, in een artikel dat hij kweekvlees zag als de toekomst: “We zullen ontsnappen aan de absurditeit een hele kip te laten groeien om enkel de borst of de vleugel te eten, door enkel de eetbare delen te laten opgroeien op een medium.”

Pas decennia later verkreeg de Nederlandse ondernemer Willem van Eelen het eerste patent voor de productie van kweekvlees. Hij inspireerde Mark Post,...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Veeteelt

Kraamstalindex zorgt effectief voor betere prestaties in de kraamstal

Varkens Uit onderzoek van de KU Leuven blijkt dat de introductie van de kraamstalindex binnen de Vlaamse Piétrain Fokkerij (VPF) effectief geleid heeft tot betere prestaties in de kraamstal. Zowel in de eigen bedrijven van de VPF als binnen de ILVO-testwerking eindberen nam de vitaliteit van biggen toe tussen 2019 en 2023, terwijl erfelijke gebreken en sterfte afnamen.
Meer artikelen bekijken