Startpagina Covid 19

Interview met Jan de Keyser (BNP Paribas Fortis): ‘Moeten we naar zelfvoorzieningsgraad van 300%?’

Vanuit verschillende organisaties wordt de coronacrisis aangegrepen om te pleiten voor een alternatief landbouwsysteem, minder gericht op grootschaligheid, inputs en export. Volgens agridirecteur Jan de Keyser van BNP Paribas Fortis moet de sector zelf het initiatief durven nemen in de duurzaamheidsdiscussie. “Als we zelf niet de juiste vragen stellen, dan stelt een ander straks de verkeerde.”

Het leven van Jan de Keyser is altijd druk. Hij combineert in feite 2 zware functies. Enerzijds is de Keyser bij BNP Paribas Fortis verantwoordelijk voor de agrarische kredietportefeuille. Anderzijds is de Keyser burgemeester van Oostkamp, een West-Vlaamse gemeente met 23.000 inwoners. Door de coronacrisis moest hij in overdrive. “Ik heb de meest intensieve dagen van mijn leven gehad”, vat hij samen.

In eerste instantie als burgemeester. “Ik ben verantwoordelijk voor de openbare orde. Vanuit...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Covid 19

Covid-uitbraak zet China aan tot extra toezicht van diepvriesvoedsel

Covid 19 De recente heropleving van Covid-19 in China zet de invoer van diepgevroren voedsel opnieuw onder intensief toezicht, melden Chinese media. De Chinese autoriteiten zijn daartoe overgegaan op basis van de veronderstelling dat het mogelijk is om het virus op te lopen via voedselverpakkingen.
Meer artikelen bekijken