Startpagina Recht

Overeenkomst op te korte afstand van de perceelsgrens?

Dit voorjaar plantte mijn buurman nieuwe bomen aan. Deze werden op minder dan één meter van de scheidingslijn geplant. Sommige staan zelf op minder dan een halve meter van de grens tussen onze percelen. De geplante bomen zijn hoogstammen en zullen mij, zeker op termijn, heel wat hinder bezorgen. Daarom sprak ik er mijn buurman over aan. Volgens mij moeten de bomen verwijderd worden. Mijn buurman deed mij echter een financieel voorstel om de situatie te regelen. Ik zou daarbij na betaling dan ook een document moeten ondertekenen. Welke gevolgen zijn hieraan verbonden?

Voor wat de afstanden van de beplanting ten aanzien van. de perceelsgrenzen betreft, kunnen we verwijzen naar de regelgeving opgenomen in het Veldwetboek. In principe dienen hoogstammige bomen op een afstand van 2 meter van de perceelsgrens te staan, daar waar beplantingen (struiken en laagstammen), tot op 0,5 meter van de perceelsgrens mogen worden aangeplant.

Van deze afstanden kan afgeweken worden door plaatselijke gebruiken die een grotere of kleiner afstand van de perceelsgrens voorzien. Al deze...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Recht

Meer artikelen bekijken