Startpagina Economie

Mondiale tarwevoorraad stijgt in 2020/21 met 5%

Het Amerikaanse landbouwministerie USDA denkt dat de mondiale tarwevoorraad in het seizoen 2020/21 met 5% stijgt. De stijging is gevolg van een grotere oogst in onder meer Rusland, Australië, Argentinië en Canada. Wereldwijd wordt naar verwachting 768 miljoen ton binnengehaald, tegenover 764 miljoen ton in 2019/2020.

Maandelijks rapporteert de USDA over de graanmarkt. Het rapport wordt gezien als één van de meest gezaghebbende analyses, met directe implicaties voor marktprijzen. In dit geval komen de cijfers van de USDA niet als een verrassing. Ook Rabobank schetste al een soortgelijk beeld van het aankomende seizoen. De markt reageert dan ook lauw op de cijfers. Dichtbij beweegt de Synagra-notering voor gecertificeerde tarwe al even rond 165 euro per ton. Wat verder weg op de termijnmarkt in Parijs is de tarweprijs (decembercontract) enkele euro’s gezakt tot 186 euro....

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Economie

Nat voorjaar heeft impact op melkproductie

Economie Raf Beyers, adviseur bedrijfsontwikkeling en risk management bij United Experts, overliep op 7 mei met ons zowel de financiële situatie in de wereld als de internationale zuivelmarkten. Net zoals hier, spelen in heel wat andere regio’s de slechte weersomstandigheden parten bij de melkproductie. In de VS heeft men dan weer te maken met onrustwekkende vogelgriep in de veestapel.
Meer artikelen bekijken