Startpagina Covid 19

Serie ngo’s bepleiten nieuw landbouwsysteem

Een serie milieu-organisaties roepen in een brief aan beleidsmakers op om het landbouwsysteem te herzien. De coronacrisis bewijst volgens hen dat het huidige, op productiviteit en export gebaseerde systeem niet werkt. De ngo’s willen onder meer dat het Gemeenschappelijk Landbouw (GLB) verder wordt vergroend, schaalvergroting wordt ingeperkt en 5% ‘non-productieve elementen’ onderdeel gaan uitmaken van het landbouwareaal.

De brief is ondertekend door WWF-België, Natuurpunt Vlaanderen, Greenpeace Belgium, de West-Vlaamse Milieufederatie en de Bond beter Leefmilieu. In de brief stellen ze dat de uitzonderlijke coronatijden wel vergeleken worden met de Tweede Wereldoorlog. Zoals die oorlog leidde tot een nieuwe wending voor het landbouwbeleid, zou dat nu volgens hen ook zo moeten zijn. Als een vergrootglas toont de crisis velgens hen nu het belang, de sterktes en de zwaktes van ons voedselsysteem aan.

De burger hecht...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Covid 19

Covid-uitbraak zet China aan tot extra toezicht van diepvriesvoedsel

Covid 19 De recente heropleving van Covid-19 in China zet de invoer van diepgevroren voedsel opnieuw onder intensief toezicht, melden Chinese media. De Chinese autoriteiten zijn daartoe overgegaan op basis van de veronderstelling dat het mogelijk is om het virus op te lopen via voedselverpakkingen.
Meer artikelen bekijken