Startpagina Covid 19

Volume particuliere opslag in kader van coronacrisis bijna volledig opgebruikt

Europa stemde in met de particuliere opslag van een aantal landbouwproducten. In Vlaanderen waren er tot begin deze week aanvragen ingediend voor de particuliere opslag van boter en kaas. Het gaat in totaal om ruim 2.000 ton. “Hiermee is het contingent dat door Europa toegekend werd aan Vlaanderen bijna volledig opgebruikt”, zegt Vlaams landbouwminister Hilde Crevits.

De Europese commissie zette het licht op groen om Europese lidstaten de mogelijkheid te bieden hun landbouwers dit jaar eenmalig tot 5.000 euro uit het EU-fonds voor plattelandsontwikkeling te geven om eventuele verliezen als gevolg van de coronacrisis te compenseren. Voor kleine en middelgrote voedselverwerkende bedrijven gaat het om een bedrag tot 50.000 euro.

Bijkomende middelen

“Het gaat echter niet om bijkomende...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Covid 19

Covid-uitbraak zet China aan tot extra toezicht van diepvriesvoedsel

Covid 19 De recente heropleving van Covid-19 in China zet de invoer van diepgevroren voedsel opnieuw onder intensief toezicht, melden Chinese media. De Chinese autoriteiten zijn daartoe overgegaan op basis van de veronderstelling dat het mogelijk is om het virus op te lopen via voedselverpakkingen.
Meer artikelen bekijken