Startpagina Covid 19

Zorgboerderijen tijdens de coronacrisis

Sinds maandag 18 mei konden zorgboerderijen met zorggasten vanuit welzijn beperkt heropstarten. Schoolvervangende trajecten op de zorgboerderij kunnen opstarten vanaf 25 mei, maar daar zijn heel wat voorwaarden aan verbonden. Tijdens de coronacrisis was het voor de meesten niet gemakkelijk emotioneel gezien. Hoogstens 5 % zou financieel het moeilijker hebben gekregen.

Zorgboerderijen hebben een belangrijke plaats gekregen in de Vlaamse zorg. Echter, anders dan bij verpleegkundigen, zijn de zorgactiviteiten in zorgboerderijen sinds 13 maart volledig stopgezet. Het gaat om 979 zorgbedrijven, waarvan 64% professionele landbouwbedrijven. Bij de andere 36% gaat het niet om landbouwbedrijven, maar om dierenasielen, maneges, enzovoort die ook zorg op zich nemen. Het gaat veelal om vennootschappen, maar ook om vzw’s en soms zelfs om particulieren.

Coördinator van...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Covid 19

Covid-uitbraak zet China aan tot extra toezicht van diepvriesvoedsel

Covid 19 De recente heropleving van Covid-19 in China zet de invoer van diepgevroren voedsel opnieuw onder intensief toezicht, melden Chinese media. De Chinese autoriteiten zijn daartoe overgegaan op basis van de veronderstelling dat het mogelijk is om het virus op te lopen via voedselverpakkingen.
Meer artikelen bekijken