Startpagina Gebouwen

Denk aan brandveiligheid nog vóór het gebouw er staat

Om veiligheidsredenen moeten er bij het optrekken van een nieuw gebouw of een bijgebouw van een bestaand gebouw basisnormen nageleefd worden inzake preventie tegen brand. Deze normen kunnen abstract lijken voor een landbouwer die niet vertrouwd is met dit soort informatie. Lisa Legros, kapitein in de preventiedienst van de hulpverleningszone van Picardisch Wallonië, geeft ons hier meer uitleg over.

Het vernielen van gebouwen en machines, verlies van materiaal, oogst of opgeslagen voeder, vergiftiging of dood van het vee: een brand kan snel een landbouwbedrijf in gevaar brengen. Door talrijke maatregelen kan men misschien wel een dergelijk incident vermijden, toch moet men al van bij de constructie van een nieuw gebouw of een bijgebouw nadenken over brandpreventie. Deze maatregelen moeten beantwoorden aan de voorschriften van bijlage 6 van het koninklijk besluit van 4 juli tot vaststelling van de basisnormen voor de preventie tegen...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Gebouwen

CBgroep installeert ook rund- en pluimverluchters

Actueel Enkele maanden geleden installeerde de CBgroep een eerste Rundverluchter of een luchtwasinstallatie op een rundveestal. “Onze bekende kwaliteitsvolle technieken zuiveren zo niet alleen al 10-tal jaren de ammoniakuitstoot van vele varkens, maar ook van rundvee”, zegt Stijn Crombez van CBgroep. Het bedrijf installeert ook verluchters op pluimveestallen.
Meer artikelen bekijken