Startpagina Covid 19

Opnieuw medewerker Nederlandse fokkerij besmet door nerts

In Nederland is opnieuw is een medewerker van een nertsenfokkerij zeer waarschijnlijk door een nerts besmet met het coronavirus. Dat meldt Landbouwminister Carola Schouten aan het parlement. Het is het tweede geval waarbij een dier een mens lijkt te hebben aangestoken.

Het nieuwe besmettingsgeval is volgens Schouten vergelijkbaar met het vorige. Op het betreffende bedrijf zijn 3 mensen besmet. In ieder geval is een van hen geïnfecteerd door een nerts, blijkt volgens het ministerie uit een analyse van onder meer de genetische code van het virus dat bij hen is aangetroffen. De infectie heeft waarschijnlijk plaatsgevonden toen nog niet bekend was dat nertsen op dit bedrijf besmet waren, en het personeel nog geen beschermende kleding en mondkapjes droeg.

Volgens het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Covid 19

Covid-uitbraak zet China aan tot extra toezicht van diepvriesvoedsel

Covid 19 De recente heropleving van Covid-19 in China zet de invoer van diepgevroren voedsel opnieuw onder intensief toezicht, melden Chinese media. De Chinese autoriteiten zijn daartoe overgegaan op basis van de veronderstelling dat het mogelijk is om het virus op te lopen via voedselverpakkingen.
Meer artikelen bekijken