Startpagina Melkvee

Coronalessen bij de jongveeopfok

Het coronavirus brengt het thema bioveiligheid tot in de huiskamer. Als rundveehouder kan je hier ook uit leren. Heel wat maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus kunnen ook in de rundveehouderij de bioveiligheid verbeteren. Bij de Vlaamse rundveehouders is daar nog heel wat ruimte tot verbetering mogelijk. Zo blijkt uit de enquête over jongveeopfok, uitgevoerd in het project JongLeven.

Bijna de helft van de deelnemende melkveehouders blijkt stier- en vaarskalveren niet afgescheiden te huisvesten. 40 % van hen treft geen maatregelen om de bioveiligheid te bevorderen in de kalverhuisvesting (figuur 1). Slechts 5% gebruikt zelf ook ander schoeisel in de kalverstal.

Dat dit nochtans eenvoudige maatregelen zijn om insleep en verspreiding van ziektes te voorkomen, werd duidelijk uiteengezet door professor...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Melkvee

Nattigheid drukt op de Europese melkproductie

Economie Raf Beyers, adviseur bedrijfsontwikkeling en risk management bij United Experts, overliep op 24 mei met ons zowel de financiële situatie in de wereld als de internationale zuivelmarkten. De slechte weersomstandigheden fnuiken in Europa de melkproductie en de ruwvoederproductie. Dit kan de melkaanvoer negatief beïnvloeden voor het komende najaar en de winter. De boterprijzen scheren intussen hoge toppen.
Meer artikelen bekijken