Startpagina Biolandbouw

‘La vie est belle’ kiest voor bio én vegetarisch

Als jong koppel vertrokken Stefaan Deraeve en Katrien Steeman als verplegers naar Rwanda. Ze leerden er noodgedwongen vegetarisch eten, en deelden hun recept met vrienden. Van het een kwam het ander, en inmiddels maakt hun bedrijf ‘La vie est belle’ alweer bijna 30 jaar vegetarische en biologische producten. Dat laatste is geen bijzaak. “Van grondstof naar grondstof, dat is de kern”, aldus Stefaan in een interview.

De biologische landbouw groeit, en datzelfde geldt voor de verwerking. ‘La vie est belle’ in het West-Vlaamse Oostkamp groeide de laatste jaren flink door en telt inmiddels 25 werknemers. Het bedrijf maakt falafels, burgers en koeken van plantaardige oorsprong. Zo worden voor de burgers erwten en hazelnoot gebruikt. In de lenteburger is zelfs een combinatie van warmoes, spinazie en cashewnoot. De grondstoffen zijn praktisch allemaal van Belgische bodem.

“Duurzaamheid wordt steeds belangrijker voor de...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Biolandbouw

Meer artikelen bekijken