Startpagina Covid 19

Werknemers Nederlandse slachterij mogelijk onder druk gezet

Mogelijk heeft een uitzendbureau arbeidsmigranten die werkten bij vleesproducent Vion onder druk gezet ondanks ziekteverschijnselen te gaan werken. Dat zegt de arbeidsinspectie tegen het Financieele Dagblad, een Nederlandse financiële krant. Het is strafbaar de openbare gezondheid willens en wetens in gevaar te brengen. Ondertussen stellen inspecteurs dat in veel slachterijen het praktisch onmogelijk is 1,5 meter afstand te bewaren.

Het onderzoek is nog lopende en betreft uitzendbureau Horizon Meat Services, dat gevestigd is vlakbij Arnhem. Het bedrijf is voor zover bekend niet in België actief. Horizon Meat Services plaatst arbeidsmigranten en huisvest ze ook. Het bedrijf ontkent dat druk is uitgevoerd. Alle werknemers vallen onder de collectieve arbeidsovereenkomst voor de vleessector en hebben recht op volledig loon ook bij ziekte.

De onderneming is ook gecertificeerd voor het afdragen van belastingen en sociale premies, en...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Covid 19

Covid-uitbraak zet China aan tot extra toezicht van diepvriesvoedsel

Covid 19 De recente heropleving van Covid-19 in China zet de invoer van diepgevroren voedsel opnieuw onder intensief toezicht, melden Chinese media. De Chinese autoriteiten zijn daartoe overgegaan op basis van de veronderstelling dat het mogelijk is om het virus op te lopen via voedselverpakkingen.
Meer artikelen bekijken