Startpagina Covid 19

Slachterij Vion in Apeldoorn (NL) per direct dicht

De politie in Apeldoorn heeft woensdag een slachterij van vleesproducent verwerker Vion in Apeldoorn gesloten, omdat daar de coronarichtlijnen waren geschonden. Eerder moesten slachterijen van Vion sluiten vanwege een groot aantal coronabesmettingen. Het bedrijf neemt allerlei maatregelen, zoals verlenging van werktijden, ruimere busjes om personeel te vervoeren en een onderzoek naar de huisvesting.

Bij de slachterij in Apeldoorn waren 18 busjes met arbeidsmigranten aangekomen die onderling niet voldoende afstand hielden, aldus het ministerie van landbouw. De toegang tot het bedrijf is afgesloten door de politie, onder meer met dranghekken. Het slachthuis telt 531 medewerkers. Eerder moest Vion slachthuizen in Scherpenzeel en Groenlo, beide in Oost-Nederland, afsluiten vanwege coronabesmettingen. Vion, dat Belgische varkens koopt via een vestiging in Wommelgem, belooft beterschap.

Krijgt ze de...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Covid 19

Covid-uitbraak zet China aan tot extra toezicht van diepvriesvoedsel

Covid 19 De recente heropleving van Covid-19 in China zet de invoer van diepgevroren voedsel opnieuw onder intensief toezicht, melden Chinese media. De Chinese autoriteiten zijn daartoe overgegaan op basis van de veronderstelling dat het mogelijk is om het virus op te lopen via voedselverpakkingen.
Meer artikelen bekijken