Startpagina Covid 19

Vlaamse landbouw en corona: welke sectoren voelen de zwaarste klappen?

Het coronavirus hakt genadeloos in op onze economie. Ook de Vlaamse land- en tuinbouw krijgt zware klappen. Maar hoe groot die (landbouw)ramp precies is, valt vandaag moeilijk te becijferen. Patricia De Clercq, secretaris-generaal van het departement Landbouw & Visserij, schetst per sector de situatie.

Op een hoorzitting in de commissie Landbouw in het Vlaams parlement gaf onder meer Patricia De Clercq, secretaris-generaal van het departement Landbouw & Visserij, meer uitleg over de coronacrisis in de land- en tuinbouwsector. De marktsituatie per sector.

Zuivel

Sinds Covid-19 is een grote prijsdaling bij zuivelproducten vast te stellen. “De lagere vraag is het gevolg van de sluiting van de horeca en de...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Covid 19

Covid-uitbraak zet China aan tot extra toezicht van diepvriesvoedsel

Covid 19 De recente heropleving van Covid-19 in China zet de invoer van diepgevroren voedsel opnieuw onder intensief toezicht, melden Chinese media. De Chinese autoriteiten zijn daartoe overgegaan op basis van de veronderstelling dat het mogelijk is om het virus op te lopen via voedselverpakkingen.
Meer artikelen bekijken