Startpagina Vleesvee

CRV lanceert een index op maat van het Belgisch witblauwe ras

“Fokkerij moet – zowel voor een organisatie als CRV als voor je eigen bedrijf – samengaan met een fokdoel.” Zo stelt Wim Veulemans van de Vlaams-Nederlandse fokkerijorganisatie CRV. “Wat wil je op je bedrijf nastreven? Welke richting wil je uitgaan? Met de nieuwe BWB-index willen we fokkers helpen om de juiste stierkeuze te maken aan de hand van betrouwbare fokwaarden.”

In het verleden werden in de rundveehouderij heel wat stierkeuzes gemaakt ‘op het gevoel’. Fokkerij betekent echter de juiste keuze maken. “Fokkerij is weten én kiezen”, omschrijft Wim Veulemans. “Kiezen is één zaak, maar kiezen zónder te weten is niet verstandig. Kiezen zónder te weten, is gokken. Door méér te weten, bepaal je grotendeels het succes van je keuze.”

Verdienmodel

Wanneer we over het verdienmodel voor...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Vleesvee

Thuisverbruik van vlees en gevogelte steeg licht in 2023

Vleesvee Het thuisverbruik van vers en bevroren vlees en gevogelte steeg in 2023 met 1% tot 27,7 kg per capita (per hoofd). Met dit volume haalt vlees en gevogelte een aandeel van 83% versus 13% voor vis, week- en schaaldieren en 4% voor eiwitrijke peulvruchten en plantaardige alternatieven voor vlees en vis.
Meer artikelen bekijken