Startpagina Covid 19

Belgische voedingsindustrie ziet omzet met 30% dalen door coronacrisis

De Belgische voedingsbedrijven hebben door de coronacrisis hun omzet met gemiddeld 30% zien dalen. Een op de drie voedingsbedrijven kampt daardoor met liquiditeitsproblemen. Dat heeft sectorfederatie Fevia donderdag bekendgemaakt tijdens een elektronische persconferentie. De federatie stelde ook het plan #ReverseTheCurve voor, dat werk moet maken van het herstel.

"We zijn snel erkend als essentiële sector die kon blijven doorwerken, maar toch zijn ook wij sterk geïmpacteerd", zegt Bart Buysse, de CEO van Fevia.

De omzetdaling met 30% wordt in de eerste plaats toegeschreven aan de sluiting van de horeca en foodservice en de daling van de export. Bovendien gingen ook de kosten de hoogte in, onder meer door investeringen in voorzorgsmaatregelen en beschermingsmateriaal. Vaak werden die kosten niet doorgerekend.

Daardoor kampt vandaag een op de drie voedingsbedrijven met...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Covid 19

Covid-uitbraak zet China aan tot extra toezicht van diepvriesvoedsel

Covid 19 De recente heropleving van Covid-19 in China zet de invoer van diepgevroren voedsel opnieuw onder intensief toezicht, melden Chinese media. De Chinese autoriteiten zijn daartoe overgegaan op basis van de veronderstelling dat het mogelijk is om het virus op te lopen via voedselverpakkingen.
Meer artikelen bekijken