Startpagina Covid 19

Aantal vacatures in land- en tuinbouw stijgt terug

Uit cijfers van Vlaams minister van Werk Hilde Crevits blijkt dat er in juni 2020 21.355 vacatures rechtstreeks aan VDAB werden gemeld. Dat zijn er nagenoeg evenveel als in juni 2019 en ruim 5.000 meer dan in mei 2020. In de land- en tuinbouwsector is er de afgelopen 12 maanden een grote toename van het aantal vacatures, een stijging met meer dan 52%.

De impact van de coronacrisis op de Vlaamse arbeidsmarkt is niet te onderschatten. De voorbije maanden werden heel wat minder vacatures gemeld bij VDAB. In juni is het tij ondertussen gekeerd, er werden 21.355 vacatures rechtstreeks aan VDAB gemeld. Dat zijn er nagenoeg evenveel als in juni 2019 en in vergelijking met mei 2020 zijn dat er ruim 5.000 meer. Het herstel dat zich in mei 2020 al aandiende, zet zich nu verder.

Ondernemers in Vlaanderen zijn nu op zoek naar middengeschoolde werknemers en dan vooral in de sector van dranken, voeding en...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Covid 19

Covid-uitbraak zet China aan tot extra toezicht van diepvriesvoedsel

Covid 19 De recente heropleving van Covid-19 in China zet de invoer van diepgevroren voedsel opnieuw onder intensief toezicht, melden Chinese media. De Chinese autoriteiten zijn daartoe overgegaan op basis van de veronderstelling dat het mogelijk is om het virus op te lopen via voedselverpakkingen.
Meer artikelen bekijken