Startpagina Economie

Tarweprijs stijgt fors op de wereldmarkt, gerst pas op de plaats en de maïsprijs daalt

Tarwenoteringen zijn flink gestegen nu de oogstramingen voor de EU, het Zwarte Zeegebied en de VS duidelijk omlaag zijn gegaan. Grote stijgingen werden getemperd door onzekerheid over de vraag en de gevolgen van het zich verder verspreidende coronavirus. In Hamburg en Rotterdam werd voor voertarwe vorige week ruim 190 euro per ton betaald. De gerstmarkt is stabiel en de maïsmarkt is dalende.

Het gezaghebbende Amerikaanse landbouwministerie (USDA) verlaagde de oogstraming voor de EU ten opzichte van de juni-raming met 1,5 miljoen ton tot 139,5 miljoen ton. De raming voor Rusland is eveneens met 1,5 miljoen ton verlaagd, en wel tot 76,5 miljoen ton. De Amerikaanse oogst zal volgens de laatste prognose onder de 50 miljoen ton productie eindigen. Dit is 1,3 miljoen ton minder dan in de vorige raming. Aan de importzijde is overigens de mondiale vraag ook licht teruggevallen omdat een serie kleinere tarwe-importeurs minder kopen. De grootste klant van Europese (vooral Franse) tarwe...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Economie

Nat voorjaar heeft impact op melkproductie

Economie Raf Beyers, adviseur bedrijfsontwikkeling en risk management bij United Experts, overliep op 7 mei met ons zowel de financiële situatie in de wereld als de internationale zuivelmarkten. Net zoals hier, spelen in heel wat andere regio’s de slechte weersomstandigheden parten bij de melkproductie. In de VS heeft men dan weer te maken met onrustwekkende vogelgriep in de veestapel.
Meer artikelen bekijken