Startpagina Veeteelt

‘Wellicht overstap van melk- naar vleesvee’

Haar ouders vonden het in eerste instantie niks dat ze melkveehoudster wilde worden, maar Annette Harberink (41) zette door en is nu de trotse hoevepachter van Natuurderij Keizersrande dat langs de IJssel in Nederland ligt. Omdat het niet makkelijk is om biologisch dynamisch melkveehoudster te zijn, stapt ze wellicht over naar vleesvee. De natuur speelt een belangrijke rol voor het bedrijf.

De enige link die melkvee- en vleesveehoudster Annette Harberink uit Diepenveen met de agrarische sector had, was dat haar vader agrarisch makelaar was en haar moeder les gaf op het Groenhorst College in Barneveld. "Mijn opa en oma zijn wel boer geweest." Ze volgde zelf de MAS-opleiding via de Warmonderhof in Dronten. Daarna werkte ze een aantal jaren op diverse gemengde agrarische bedrijven. In 2007 stuurde ze een open sollicitatiebrief naar allerlei grondeigenaren in Nederland.

Harberink: "Vooral...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Veeteelt

Kraamstalindex zorgt effectief voor betere prestaties in de kraamstal

Varkens Uit onderzoek van de KU Leuven blijkt dat de introductie van de kraamstalindex binnen de Vlaamse Piétrain Fokkerij (VPF) effectief geleid heeft tot betere prestaties in de kraamstal. Zowel in de eigen bedrijven van de VPF als binnen de ILVO-testwerking eindberen nam de vitaliteit van biggen toe tussen 2019 en 2023, terwijl erfelijke gebreken en sterfte afnamen.
Meer artikelen bekijken