Startpagina Aardappelen

Hitte geeft aardappelgewas rake klappen

De laatste week swingden de temperaturen de pan uit. Ook de komende dagen wordt het bloedheet. Net als andere gewassen, lijdt ook het aardappelgewas hieronder. Dat meldt het Proefcentrum voor de Aardappelteelt (PCA) in de nieuwsbrief. Het loof van halfvroege rassen sterft af en aangroei is niet optimaal. De ontwikkeling van aardappelziekte is wel vertraagd.

De temperaturen stegen de laatste dagen gemakkelijk boven de 30 °C. De hitte zorgt samen met de droogte ervoor dat het aardappelgewas lijdt.

Zo meldt het PCA dat de halfvroege rassen, zoals Felsina, bijna dood zijn en ook het loof van Bintje en Innovator de warme en droge situatie niet meer aankunnen. In sommige percelen Fontane en Challenger gaat het loof ook achteruit.

De gewasgroei was bovendien niet ideaal en het PCA merkt op dat omdat de reservestoffen niet naar de knollen worden gestuurd, de aangroei...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Aardappelen

Belgapomprijs vlakt terug af na stijging

Aardappelen Vorige week steeg de Belgapom-notering voor de eerste keer sinds februari. Deze week blijft de prijsnotering voor de rassen Fontane en Challenger dezelfde als vorige week, 400 euro/ton (zonder btw).
Meer artikelen bekijken