Startpagina Smart farming

Vroege ziektedetectie is enkel een voordeel

In een stal is het nooit echt stil. Naast het maken van diverse knorgeluiden zullen varkens ook hoesten of niezen bij ademhalingsproblemen. Dankzij voortdurende opvolging van deze geluiden met de hoestmonitor van SoundTalks, kan je deze ziektes sneller opsporen en preventief ingrijpen. Dierenarts Pascal Defoort: “Eens een varkenshouder vertrouwen heeft in het systeem, wordt het een onmisbare tool in de bedrijfsvoering.”

Dierenarts Pascal Defoort van Dierenartspraktijk Provet leerde goed 4 jaar geleden de mogelijkheden van SoundTalks kennen tijdens een voorstelling ervan op een congres in Dublin. “De presentatie maakte me nieuwsgierig. Studies tonen immers aan dat de kosten van ademhalingsziektes, naargelang de bedrijfssituatie, kunnen oplopen tot 10 euro per vleesvarken. Ik zag onmiddellijk het potentieel van een vroegtijdige waarschuwing wanneer een ademhalingsziekte dreigt op te duiken.”

Dries Berckmans, CEO van...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Smart farming

Weloverwogen investeren in gps-systemen

Mechanisatie De combinatie van investeringssteun (VLIF) en ecomaatregelen ter ondersteuning van precisielandbouw wakkert de interesse in gps-systemen bij akkerbouwers aan. Boer-enadviseur.be peilde naar de aankoopbereidheid bij een tweehonderdtal landbouwers uit Vlaams-Brabant.
Meer artikelen bekijken