Startpagina Gebouwen

Een CO2-neutrale hooischuur voor perfect gedroogd hooi

De hooischuur van aardappelboer en melkveehouder Aleid Blitterswijk is momenteel de enige CO2-neutrale hooischuur in heel Europa, misschien zelfs wereldwijd. Daar is hij best trots op. “Het past perfect in ons concept van Uut Hooi: door onze koeien veel gras en goed hooi te voeren, geven ze de beste melk en ook lekkere kazen.” Om het gras correct te drogen, bedacht hij samen met DL Bouw en het regionaal kennisnetwerk in Utrecht een nieuw concept hooischuur.

A ardappelboer en melkveehouder Aleid Blitterswijk boert én voert met een duurzame missie, die hij ook wil uitdragen naar de rest van de wereld. Hij wil daarmee graag starten in Nederland. “Ik wil mijn bedrijf hier niet in de kijker zetten, maar we zijn wel de eerste met...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Gebouwen

CBgroep installeert ook rund- en pluimverluchters

Actueel Enkele maanden geleden installeerde de CBgroep een eerste Rundverluchter of een luchtwasinstallatie op een rundveestal. “Onze bekende kwaliteitsvolle technieken zuiveren zo niet alleen al 10-tal jaren de ammoniakuitstoot van vele varkens, maar ook van rundvee”, zegt Stijn Crombez van CBgroep. Het bedrijf installeert ook verluchters op pluimveestallen.
Meer artikelen bekijken