Startpagina RULA Kleinvee

Geitenboerderij Klavertroef: “Van nul beginnen is moeilijk, maar we komen nu op onze plooi”

Weinig landbouwachtergrond, maar toch starten met een biologische geitenboerderij. Velen ontbreekt het durf, maar Peter de Cock en Joke De Rocker gingen er volledig voor en startten in 2015 Klavertroef op te Oosterzele. “We gaan niet flauw doen, het is niet gemakkelijk om van nul te starten. Maar stilaan kunnen we de vruchten plukken van ons harde werk.”

Soms is het tijd voor verandering in het leven, een nieuwe uitdaging waar men weer volop wil voor gaan. Zoiets waar je weer stevig je tanden in kan zetten. Dat moment was bij Peter en Joke 5 jaar geleden aangebroken. Vooral voor Joke was de verandering welkom. “Ik heb lang voor de Vlaamse overheid gewerkt bij een afdeling van het Agentschap Wegen en Verkeer, maar kreeg te kampen met een burn-out. In die periode hebben we samen veel nagedacht over wat we wilden doen met ons leven, en eigenlijk zijn we geheroriënteerd naar wat we nu hebben:...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in RULA Kleinvee

Steunpunt Levend Erfgoed: “We ijveren ervoor om ons levend erfgoed in stand te houden”

RULA Kleinvee Onder de algemene term ‘kleinvee’ zitten heel wat diersoorten en -rassen verscholen. In de professionele landbouw is al een hele rist te bewonderen, maar in de niet-professionele veehouderij is het gamma nog veel ruimer. Sommige authentieke rassen staan vandaag echter onder druk. Het Steunpunt Levend Erfgoed (SLE) tracht dit levend erfgoed in stand te houden. Voorzitter Jan Martens vertelt ons waarom.
Meer artikelen bekijken