Startpagina Akkerbouw

Opbrengstresultaten zeer vroege tot late kuilmaïsvariëteiten

Het CIPF, LCV, Carah en CPL-Vegemar voerden ook in 2020 uitgebreide post-inscriptie rassenproeven met zeer vroege tot late kuilmaïsvariëteiten voor het VarMaBel normaal netwerk. Het maïsteeltseizoen 2020 werd echter gekenmerkt door aparte weersomstandigheden die hun invloed hadden op het verloop van de rassenproeven.

Net zoals in de voorgaande jaren was 2020 een teeltjaar met uitdagende klimatologische omstandigheden: lange droge periodes en een zeer zware hittegolf hebben gevolgen gehad voor de opbrengst van de maïs.

De verschillen tussen regio’s, en ook binnen percelen, waren opnieuw erg groot. De drogestofopbrengst ging van ronduit ontgoochelend tot soms toch nog zeer goed. De opbrengst was sterk afhankelijk van de lokale hoeveelheid neerslag, van de omstandigheden en de conditie van de maïs op het moment van...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Akkerbouw

Belgapomprijs vlakt terug af na stijging

Aardappelen Vorige week steeg de Belgapom-notering voor de eerste keer sinds februari. Deze week blijft de prijsnotering voor de rassen Fontane en Challenger dezelfde als vorige week, 400 euro/ton (zonder btw).
Meer artikelen bekijken