Startpagina Wetgeving

Keuring en certificering voor Nederlandse telers op Vlaamse grenspercelen

Nederlandse telers van plantaardig teeltmateriaal van groente-, fruit- en siergewassen kunnen voor de (veld)keuringen voor de percelen in de Vlaamse gemeenten grenzend aan Nederland, kiezen voor de Nederlandse keuringsdiensten, namelijk de BKD (Stichting Bloembollenkeuringsdienst) voor teeltmateriaal voor bloembollen en Naktuinbouw voor teeltmateriaal voor andere sier-, fruit- en groentegewassen.

Op verzoek van bedrijven in de grensgebieden tekende het Departement Landbouw en Visserij 2 samenwerkingsovereenkomsten, één met Naktuinbouw en één met de BKD.

Daardoor kunnen de keuringen van de percelen in Vlaanderen, inclusief de controle op de aanwezigheid van de gereguleerde niet-quarantaineorganismen (RNQP’s), meegenomen worden in de kwaliteitskeuringen van de Nederlandse keuringsdiensten en hoeven deze niet bij zowel de Nederlandse keuringsdienst, als het Vlaamse Departement Landbouw en...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Wetgeving

Term ‘samengestelde landbouwer’ wordt afgeschaft

Wetgeving Het decreet over de inrichting van een gemeenschappelijke identificatie van landbouwers, exploitaties en landbouwgrond in het kader van het meststoffen- en landbouwbeleid (EPR-decreet) werd gewijzigd met het oog op de afschaffing van de constructie van de samengestelde landbouwer (SLB).
Meer artikelen bekijken