Startpagina Wetgeving

Een betere bestrijding van oneerlijke handelspraktijken in de agrovoedingssector

Boeren en lokale producenten delen al jaren het gevoel dat ze onvoldoende worden beschermd tegen de giganten van de supermarkten en de levensmiddelenindustrie. De kleinschalige voedselproducenten - die vaak het slachtoffer zijn van oneerlijke praktijken door de grote spelers - zullen voortaan beter worden beschermd door een reeks concrete maatregelen.

Minister van Economie Pierre-Yves Dermagne en minister van Middenstand, KMO's en Landbouw David Clarinval lichtten zaterdag 5 juni de nieuwe maatregelen toe tijdens een bezoek aan L&L Plaquette Farm, een producent van boter in Houyet (provincie Namen). Het bedrijf wordt geconfronteerd met problemen waarvoor de nieuwe regels een oplossing bieden, zoals bestellingen die op het laatste ogenblik worden geannuleerd of abnormaal lange betalingstermijnen.

Het wetsontwerp tot omzetting van richtlijn 2019...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Wetgeving

Term ‘samengestelde landbouwer’ wordt afgeschaft

Wetgeving Het decreet over de inrichting van een gemeenschappelijke identificatie van landbouwers, exploitaties en landbouwgrond in het kader van het meststoffen- en landbouwbeleid (EPR-decreet) werd gewijzigd met het oog op de afschaffing van de constructie van de samengestelde landbouwer (SLB).
Meer artikelen bekijken