Startpagina Wetgeving

Waals Plan Bio 2030: 30% biologische oppervlakte tegen 2030

Op initiatief van de minister van Landbouw Willy Borsus heeft de Waalse regering haar plan voor de ontwikkeling van de biologische productie in Wallonië tegen 2030 of "Plan Bio 2030" goedgekeurd. Op die manier geeft Wallonië concreet gestalte aan het engagement om de doelstelling van de Gewestelijke Beleidsverklaring 2019-2024 te verwezenlijken: tegen 2030 moet 30% van de grond biologisch zijn.

Wallonië heeft gekozen voor een zeer ambitieuze doelstelling. Terwijl de Europese Green Deal (Europees Groen Pact), via de Farm-to-Fork-strategie, streeft naar 25% biologische landbouwgrond tegen 2030, wil Wallonië verder gaan en 30% bereiken. Ter verduidelijking: in 2020 bedroeg de biologische oppervlakte in Wallonië 12%.

Willy Borsus: "Het nieuwe Plan Bio 2030 zal Wallonië in staat stellen de doelstellingen te bereiken die zowel door Europa als door de Waalse regering zijn vastgesteld. Het verheugt...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Wetgeving

Term ‘samengestelde landbouwer’ wordt afgeschaft

Wetgeving Het decreet over de inrichting van een gemeenschappelijke identificatie van landbouwers, exploitaties en landbouwgrond in het kader van het meststoffen- en landbouwbeleid (EPR-decreet) werd gewijzigd met het oog op de afschaffing van de constructie van de samengestelde landbouwer (SLB).
Meer artikelen bekijken