Startpagina Varkens

Boerenbond stelt plan voor om varkenscrisis aan te pakken

De ongekend diepe crisis in de varkenssector treft varkenshouders bijzonder diep en lang. Daarom stelt Boerenbond een plan van aanpak voor om - met een combinatie van korte en lange termijnmaatregelen - de sector door de crisis te loodsen.

Met dit plan wil Boerenbond de politiek en de keten bewegen tot concrete actie zodat er eindelijk een glimp van perspectief komt voor de Vlaamse varkenshouders.

Met het recent opduiken van Afrikaanse varkenspest in Italië diept de varkenscrisis zich verder uit. “Verliezen stapelen zich op en er is een acuut gebrek aan liquiditeit op de bedrijven om de komende maanden door te komen. Het is duidelijk dat de oplossing voor de crisis uiteindelijk uit de markt moet komen, maar het uitblijven van een...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Varkens

Kraamstalindex zorgt effectief voor betere prestaties in de kraamstal

Varkens Uit onderzoek van de KU Leuven blijkt dat de introductie van de kraamstalindex binnen de Vlaamse Piétrain Fokkerij (VPF) effectief geleid heeft tot betere prestaties in de kraamstal. Zowel in de eigen bedrijven van de VPF als binnen de ILVO-testwerking eindberen nam de vitaliteit van biggen toe tussen 2019 en 2023, terwijl erfelijke gebreken en sterfte afnamen.
Meer artikelen bekijken