Startpagina Varkens

Open Vld slaat handen in elkaar voor crisis in de varkenssector

Na eerdere initiatieven om de noodleidende varkenssector uit de crisis te helpen, lanceert nu ook Open Vld een actieplan. Europees Parlementslid voor Open Vld Hilde Vautmans trok samen met Vlaams Parlementslid Bart Van Hulle en Kamerlid Robby Decaluwé aan de alarmbel en bundelt de Vlaamse, federale en Europese liberale krachten.

Europees Parlementslid en lid van de landbouwcommissie Hilde Vautmans (Open Vld, Renew Europe): “Het is 5 na 12 voor onze varkenshouderij. De varkenssector in Vlaanderen moet elke week substantiële verliezen slikken. De bankrekening en het mentaal welzijn kleuren beide dieprood. De aanhoudende lage prijzen in combinatie met stijgende voeder- en energieprijzen en het niet heropenen van bepaalde markten, die van China in het bijzonder, brengt de varkenssector in een ongeziene crisis. Het is dringend tijd dat Vlaanderen, de federale overheid...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Varkens

Kraamstalindex zorgt effectief voor betere prestaties in de kraamstal

Varkens Uit onderzoek van de KU Leuven blijkt dat de introductie van de kraamstalindex binnen de Vlaamse Piétrain Fokkerij (VPF) effectief geleid heeft tot betere prestaties in de kraamstal. Zowel in de eigen bedrijven van de VPF als binnen de ILVO-testwerking eindberen nam de vitaliteit van biggen toe tussen 2019 en 2023, terwijl erfelijke gebreken en sterfte afnamen.
Meer artikelen bekijken